Mitropolia Clujului, îndemn pentru siguranţa preoţilor şi a credincioşilor în perioada crizei Coronavirus

9 martie: Sfinții 40 de mucenici. Ce marchează sărbătoarea populară a mucenicilor
9 martie: Sfinții 40 de mucenici. Ce marchează sărbătoarea populară a mucenicilor

Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului le transmite mai multe sfaturi credincioșilor în contextul epidemiei de coronavirus. 

”Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului înţelege că este de datoria ei să sprijine toate demersurile autorităţilor statului privitoare la limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus şi recomandă preoţilor şi credincioşilor ei să respecte cu stricteţe şi responsabilitate recomandările medicale cu privire la siguranţa sănătăţii lor şi a celor din jur.

Prima misiune a Bisericii

Prima şi cea mai importantă misiune a Bisericii este sa fie în permanenţă deschisă şi să le ofere oamenilor mângâiere, rugăciune şi speranţă.

Pentru a garanta însă un climat decent şi de siguranţă în desfăşurarea slujbelor religioase din această perioadă, recomandăm preoţilor să asigure în fiecare biserică dezinfectantarea frecventă a căilor de acces şi a obiectelor cu care credincioşii vin în contact, să pună la dispoziţie un recipient cu dozator pentru igiena mâinilor şi să asigure o bună sonorizare. Împreună cu consilierii parohiali să vegheze la evitarea aglomerării din biserici, iar în astfel de situatii să recomande credincioşilor ascultarea slujbelor de afară sau în spaţiile sonorizate de la demisol. La toate acestea, transmisiunile Radio şi TV ale sfintelor slujbe asigură comuniunea liturgică şi de rugăciune pentru cei care nu pot fi în biserică.

Sfaturi pentru a evita aglomerația 

Credincioşii trebuie să ştie că în această perioadă a Postului Mare, în biserici se săvârşesc slujbe şi peste săptămână, se pot spovedi şi împărtăşi în orice zi, evitând astfel aglomerarea în interior, în special duminica.

Este un semn de dragoste şi responsabilitate creştină ca fiecare să se cerceteze pe sine, să nu se expună în mod inutil îmbolnăvirii şi să nu îi pună în pericol nici pe ceilalţi.

Să sporim în aceste zile postul şi răbdarea şi să înmulţim rugăciunea pentru toată lumea, ca Dumnezeu să nu îşi întoarcă faţa Lui de la noi!”, se arată într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel