Miting PSD, magistrați - sesizare CSM. Chirieac: Mi se pare îngrozitor!

CSM
CSM

Forumul Judecătorilor din România sesizează CSM. Sunt peste o mie de magistrați care au cerut CSM să apere independența sistemului judiciar. Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că vorbim despre peste o mie de magistrați care fac politică. 

”Din punctul meu de vedere, avem o mie de magistrați care fac politică, ceea ce ridică un mare semn de întrebare asupra sistemului judiciar din România. E un fel de a zice că ridică un mare semn de întrebare, nu mai e niciun semn de întrebare. Un sistem juridic care a avut protocoale de colaborare cu serviciile secrete- și Parchetul și ÎCCJ- e clar că nu e un sistem juridic, e un sistem tipic statului poliețenesc sau ex-sovietic. Poate că dl Dragnea a făcut o declarație politică discutabilă, deși în contextul politizării justiției de astăzi, declarația are sens. Că 1000 de magistrați s-au simțit direct vizați, înseamnă că sunt oameni care, la viața lor, știu cum arată un ordin venit pe culoare de la generalul Dumbravă. În cazul de față, am siguranța că SRI nu mai face parte din statul subteran, nu mai cunoșteam fărădelegile în amploarea lor dacă SRI mai făcea parte din statul subteran. De când e Eduard Hellvig, SRI s-a retras din statul subteran. În același timp, sunt oameni care, probabil, se simțeau în siguranță când primeau ordine. Acum sunt un pic debusolați. Mi se pare îngrozitor că o mie de magistrați intră în acest joc politic. Asta înseamnă să faci politică. Nu s-au simțit afectați că independența justiției are de suferit când s-au prezentat filmele de la Ploiești, nu s-au simțit oripilați când Parchetul General a refuzat să înceapă ancheta. Atunci, nu! Acum, că Dragnea face o declarație discutabilă, speța fiind urmărirea penală pentru înaltă trădare, fiindcă premierul României s-a întâlnit cu premierul Israelului, se simt” a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Declarațiile de la mitingul PSD, temei pentru sesizarea CSM

”Au trecut 3 ani și jumătate de când regimul Băsescu, cel care a construit acest sistem a plecat. Însă instrumentele au rămas. Să le luăm pe rând. Procurorii corupți au rămas. I-ați văzut la televizor fabricând dosare, amenințând martori. Șefa DNA a rămas. Ați auzit cerând procurorilor capete mari. Ați văzut-o anchetând Guvernul. Ați văzut-o arestând și umilind zeci de oameni, care după aceea au fost eliberați.” este una din declarațiile ce a stat la baza sesizării CSM, ce-i aparține lui Liviu Dragnea. Sunt menționate și alte declarațiile ale liderului PSD, dar și ale liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, premierului Viorica Dăncilă, deputatului PSD Liviu Pleșoianu, senatorului PSD Niculae Bădălău, ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Sunt trecute în sesizare, concret, declarațiile de pe scena din Piața Victoriei de la mitingul PSD din 9 iunie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel