Miting europarlamentare, tensiuni în stradă. Chirieac: Nu e normal. Nu e dezbatere televizată

Mihai Ciobanu / 18 mai 2019 / 13:26 Salveaza PDF Comentarii
Miting
Miting

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, asupra tensiunilor din campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

Bogdan Chirieac a comentat la Antena 3 asupra tensiunilor din stradă, asupra contra-mitingurilor pe care le fac adversarii partidelor ce organizează întâlniri cu electoratul şi care duc la violenţă verbală sau chiar fizică. 

"Eu cred că trebuie precizat în lege. Dacă e un miting autorizat într-un loc, nu faci un contra-miting neautorizat în acelaşi loc. Mi se pare de bun simţ. În cazul de la Topoloveni erau zece inşi, e aproape un miting. La Timişoara era o persoană... Miting spontan dar cu pancartă, aşa cum se face la orice miting spontan.

Cumva trebuie aşezate lucrurile: e miting electoral, se întâlnesc PNL-iştii; mi se pare normal să fie lăsaţi să-şi spună punctul de vedere. Se întâlnesc PSD-iştii. Foarte bine. Se întâlnesc USR-iştii, că au fost şi ei 100 de inşi la Cluj. Nu e normal să faci contra-manifestaţie în acelaşi loc, în acelaşi moment. Nu e o dezbatere televizată să fie reprezentanţii partidelor să dezbată o problemă, să se atace politic unii pe alţii.

În stradă, lucrurile sunt un pic altfel. Dacă e miting autorizat pentru un partid politic, îi asiguri securitatea. Dacă vrei să faci miting PNL cum e acum în Piaţa Victoriei şi alţii vor să facă un contra-miting, să se ducă în Piaţa Unirii, dar nu la Piaţa Victoriei. Mie mi se pare de bun simţ acest lucru",a declarat Bogdan Chirieac. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25