EXCLUSIV  MISTER în RĂZBOIUL cu COVID. Rafila: ”Bulgaria s-a oprit BRUSC”. Răsturnare de situație, era umăr la umăr cu România

Foto: medichub
Foto: medichub

Medicul Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS, a vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL, despre diferența de abordare a pandemiei între România și Bulgaria. 

Val Vâlcu: Dacă m-aș referi la ciudățenii, m-aș referi la Bulgaria, unde portul măștii este în marile orașe, în zona de litoral nu prea. 

"Nu, a început lumea să poarte masca și în Bulgaria în ultima perioadă. Ce este interesant e că Bulgaria mergea pe un trend crescător, împreună cu România, chiar eram umăr la umăr dacă pot să zic așa. Până într-un anumit moment, când Bulgaria s-a oprit din creștere și a început să scadă. În momentul de față România are cca. 85 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, în ultimele 14 zile, iar Bulgaria are 28!

Deci este o diferență foarte mare între Bulgaria și România, nu știu cum au reușit... E adevărat că în Bulgaria se testează și mai puțin, direct proporțional, pentru că accesul la testare e cel care, în momentul de față, ajută", a declarat Alexandru Rafila, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL. 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel