EXCLUSIV  Mișcare de NEÎNȚELES la terase din 1 iunie. Ei sunt ”DUȘMANII FIOROȘI” ai națiunii!

Ne-am dat de ceasul morții că vai... ne cer datele personale la terase în contextul pandemiei.

Undeva, în mintea anumitor români, este o fractură de logică. Cum de ne-a apucat taman acum frica de violarea intimității nu știu. Haideți să luăm următorul exemplu.

Când suni la un salon de înfrumusețare, îți dai datele personale: nume, prenume, număr de telefon, adresă de mail, plătești, de cele mai multe ori, cu cardul. Așa se proceda și înainte de pandemie, dar și acum.

La o adică, în caz de anchetă epidemiologică, poți fi găsit la fel de bine și dacă mergi la salonul de înfrumusețare, dar și dacă mergi la terasă. Veți spune că la salonul de înfrumusețare nu trebuie să prezinți cartea de identitate. Așa este, dar de cele mai multe ori, astfel de locuri au clienți fideli. Ce vreau să zic este că hairstylista ta știe multe despre tine pentru că ai avut grijă să știe, i-ai dat cerere de prietenie pe Facebook, i-ai dat Like-uri, așadar știe oricum cine ești. Mai mult decât atât, unele saloane de înfrumusețare îți oferă și aplicații pe telefon pe care să le instalezi, unde introduci toate datele, pentru a prinde cele mai tari reduceri.

Așadar ne dăm oricum datele personale oricui.

Dar am sărit acum la terase. Nu văd nicio diferență dacă le dai când te vopsești sau când bei un suc. Este la fel de bine sau la fel de rău. Cum consideră fiecare. Ideea este alta. Ce gândește românul care are o problemă cu datele personale date chelnerului când, în alte situații și mai banale, își trimite copia de pe buletin, de exemplu, unui agent imobiliar? Sau când completează un formular pentru a primi acasă un card de reduceri la geluri de duș?

Întrebare este: de ce avem o problemă la terasă și în oricare alt loc nu? Ne sperie chelnerul? Îl considerăm rasă inferioară? De fapt, da, că am văzut cum sar unii români când le iese în cale paznicul cu termometru. Numai chelner sau paznic să nu fii în perioada asta că-ți iei o piatră în cap. Au devenit dușmanii fioroși ai populației. Ce avem cu ei?! Cu vânzătoarea de săpun care ne dă un card de reduceri în schimbul unui formular cu datele noastre personale nu avem nicio problemă. Bizar mod de a gândi...

Vrei să ieși la terasă, asumă-ți asta și du-te dacă tot ai țipat că vrei să se redeschidă!

Acest text reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel