EXCLUSIV  Mișcare controversată la referendumul pentru familie. Ionuţ Cristache: Acţiune nefirească

Mihai Ciobanu / 04 oct 2018 / 20:27 Salveaza PDF Comentarii
Ionuț Cristache
Descriere foto: Ionuț Cristache

Jurnalistul Ionuţ Cristache, realizatorul emisiunii "România 9" de la TVR a vorbit, pentru DC News, despre opţiunea pe care o va avea la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie. 

Boicotul nu este o opţiune pentru jurnalistul Ionuţ Cristache atunci când vine vorba despre referendumul pentru familia tradiţională şi, în general, pentru orice scrutin care se organizează în România. Realizatorul emisiunii "România 9" de la TVR a declarat, pentru DC News, că va merge la referendumul pentru familia tradiţională.

"Eu am o problemă cu boicotul. Democraţia este despre participare, despre argumente pro sau contra, despre idei mai bune sau mai proaste, scoase pe această tarabă politică sau socială din care lumea îşi extrage informaţiile şi decide, prin vot", a declarat Ionuţ Cristache.

"Democraţia este despre participare şi nu despre stat acasă"

"Boicotul mi se pare o acţiune nefirească, mai ales că noi am mai avut experienţa unei acţiuni de boicot din partea unui om politic. În plus, acum vorbim de o initiațivă civică, unică în democraţia românească şi care nu ar trebui să fie contrabalansată printr-o acţiune de boicot ci, dimpotrivă, ţinând cont că e o acţiune care a început în urmă cu ceva timp – mă refer aici la campania de strângere de semnături a Coaliţiei pentru familie – ai fi avut timp în aceşti ani să construieşti o opţiune, o alternativă la această idee. Un mesaj alternativ care ar fi putut să constituie o opţiune care să relaxeze discursul public.

Repet, democraţia este despre participare şi nu despre stat acasă. La fiecare ciclu electoral îi blamăm pe cei care stau acasă că nu au participat, că nu au avut câteva minute disponibile pentru a-şi exprima o opţiune. Iar eu nu voi sta acasă”, a subliniat jurnalistul Ionuţ Cristache.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25