Mirela Matichescu, apel către Guvern: Măsuri URGENTE pentru operatorii din turism și Horeca

Turism
Turism

Mirela Matichescu, fosta șefă a ANT și administratorul public al județului Constanța, propune patru măsuri urgente pentru operatorii din turism și Horeca în criza COVID - 19.

”În timp ce PNL este mai preocupat să se testeze ei între ei, în fața doctorilor, asistentelor sau românilor simpli, industria de turism și cea Horeca cer cu disperare atenție, pentru că scenariile devin tot mai îngrijorătoare de la o zi la alta.

Iată ce poate face, acum, pe loc, Guvernul pentru a ajuta aceste ramuri economice:

1. Rambursarea imediată a tururor sumelor de TVA. Asta le va oferi operatorilor o gură de oxigen și le va oferi capital să poată lua măsuri ca să traverseze mai bine criza.


2. Prelungirea imediată a valabilității voucherelor de vacanță aferente acestui an, până la 31 decembrie 2020. Asta ar oferi o perioadă de acalmie, românii știind că nu pierd banii, iar operatorii beneficiind de garanții.


3. Dublarea valorii voucherelor de vacanță aferente anului 2020. Industria națională de turism trebuie susținută direct și masiv. Aceasta este cea mai simplă metodă. În plus, ele trebuie acordate cât mai repede.


4. Eliminarea abuzurilor din activitățile de control la operatorii din turism/Horeca. Coronavirus a fost și așa un blestem. El nu trebuie folosit ca pretext de control pentru tot felul de zeloși, care văd o oportunitate să pună lacătul definitiv peste unitățile din aceste sector. Controalele trebuie gestionate cu atenție și precauție în această perioadă, nu folosite pe post de cui în sicriu.

Peste aceste măsuri este necesar un integrat de susținere a economiei din partea Guvernului. Deja în Franța Președintele Macron a transmis mesaje în acest sens care au impact pozitiv asupra mediului de afaceri”, a scris Mirela Matichescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel