Mircea Dușa: La conducerea DGIPI veți vedea o noutate

dusa
dusa

Ministrul de Interne, Mircea Dușa, a declarat într-un interviu pentru Lumea Justiției că la conducerea DGIPI va fi o noutate, iar niciunul dintre numele vehiculate în presă nu vor fi nominalizate pentru această funcție.

Întrebat despre o eventuală reorganizare și schimbare a șefului Direcției Generale de Informații și Protecție Informativă, Mircea Dușa a declarat că "a reorganiza o instituție este destul de complicat și nu se poate face pe picior în câteva luni și în campania care trebuie să inceapa. Oricum, vâzusem luna trecută o dezbatere serioasă pe numiții la această instituție și vreau să vă precizez că atunci când am venit în MAI am avut o discuție și am afirmat categoric că nu accept comenzi politice. Dacă îmi aduc bine aminte, majoritatea miniștrilor de Interne au plecat din funcție din cauza acestui serviciu. Probabil veți vedea o noutate la acest serviciu când voi face numirea la acest serviciu. Va fi ceva inedit. Dar nu va fi niciunul dintre cei care au fost vehiculați. Numirile în funcție nu rezolvă reformarea sistemului, aceasta se refera la principii și chestiuni serioase", a declarat Dușa.

 Șeful  DGIPI, Gelu Oltean, a fost chemat la audieri de DNA  în dosarul în care sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie doi procurori şi fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Ilfov, Mihai Vlad.

Ținând cont de faptul că Mircea Dușa a  numit în premieră la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş o femeie, respectiv pe comisarul-şef de poliţie Viorica Marincaş, nu ar fi o surpriză ca la conducerea DGIPI să fie numită tot o femeie.

Ministrul Mircea Duşa a spus că în Poliţia Română lucrează foarte multe femei capabile şi este momentul ca acestora să le fie recunoscute calităţile manageriale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel