Mircea Badea, despre certificatul verde: Un vaccinat și un nevaccinat nu sunt în situații identice, așadar nu e discriminare

Facebook Mircea Badea
Facebook Mircea Badea

Tribunalul București a anulat toate dispozițiile din Hotărârea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență nr. 61/02.10.2021 prin care se condiționa participarea bucureștenilor de certificatul verde la diverse activități.

Una dintre restricțiile CNSU prevedea că bucureștenii care nu aveau certificat verde să nu participe la diverse activități. Potrivit Curții de Apel București, aceste interdicții încalcă flagrant Declarația Universală a Drepturilor Omului, Convenția Europeană pentru Drepturile Omului și Constituția României.

Cum arată decizia Trbunalului București

”(…) Anulează în parte art. 4, art. 5 al. 2, art. 6, art. 7 al. 1 și 2 și art. 9 din Hotărârea CMBSU nr. 61/02.10.2021 în limita sintagmei „Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15- a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Co V-2”.

Anulează în parte art. 10, art. 11, art. 12 al. 2, art. 15, art. 16 al. 1, art. 19, art. 20 al. 1, art. 21 al. 1, art. 22 și art. 23 din Hotărârea CMBSU nr. 61/02.10.2021 în limita sintagmei „Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15- a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Co V-2”.

Anulează în parte art. 16 al. 3 din Hotărârea CMBSU nr. 61/02.10.2021 în limita sintagmei „Accesul în zonele de consum astfel delimitate și amenajate este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15- a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Co V-2”.

(…) Cu recurs care se depune la Tribunalul București – Secția a II a Contencios Administrativ și Fiscal în termen de 15 zile de la comunicare.”

Sentința Tribunalului București nu este definitivă. Aceasta este supusă recursului.

Mircea Badea, reacție

”Nu susțin certificatul verde. Cuvântul discriminare, din punct de vedere juridic, nu are ce să caute în această speță pentru că nu este vorba de persoane aflate în aceeași situație, ci de persoane aflate în situații diferite. Adică o persoană A ALES să se vaccineze, o persoană A ALES să nu se vaccineze. Sunt în situații diferite. Discriminarea este atunci când se diferențează între persoane aflate în situații identice. Un vaccinat și un nevaccinat nu sunt în situații identice”, a explicat Mircea Badea, la Antena 3, după ce Mihai Gâdea anunțase decizia Tribunalului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel