Miracolele pe care un fruct kiwi pe zi le poate face în corpul tău

Kiwi
Kiwi

În comparație cu fructele mai populare, cum ar fi fructele de pădure, merele și bananele, kiwi-urile nu sunt probabil în fruntea listei tale de alimente pe care să le servești în timpul săptămânii. 

„Kiwi-urile au, de asemenea, un conținut scăzut de calorii, ceea ce le face o gustare perfectă sau o opțiune de desert”, spune Lisa Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim.

Pe lângă faptul că sunt un răsfăț dulce care are și un conținut scăzut de calorii, kiwi-urile pot aduce beneficii obiectivelor de sănătate ale organismului în numeroase moduri.

Beneficii

Kiwi-urile sunt bogate în antioxidanți

Antioxidanții joacă un rol esențial în combaterea radicalilor liberi din organism, care sunt cauzați de stresul oxidativ și cresc riscul de a dezvolta boli cronice. Alimentele bogate în antioxidanți sunt esențiale pentru a vă proteja organismul și pentru a-l menține sănătos.

Kiwi sunt o sursă bogată de vitamina C, colină, luteină și zeaxantină, toate tipurile de antioxidanți cunoscuți pentru a îndepărta radicalii liberi.

„Bogat în antioxidanți și vitamine, acest fruct verde delicios poate susține sănătatea inimii, digestia, sănătatea imunitară și chiar somnul”, spune Young.

Kiwi sunt pline de vitamina C

Vitamina C este un antioxidant special în care kiwi sunt bogate, cu 64 de micrograme pentru un fruct mic. Tăiați două kiwi și veți avea mai mult decât suficientă vitamina C pentru ziua respectivă.

„Kiwi conține mai mult de 200% din valoarea zilnică a vitaminei C antioxidante, făcându-l un aliment perfect pentru sănătatea imunitară”, spune Young.

Vitamina C este esențială nu numai pentru proprietățile sale antioxidante, dar această vitamină solubilă în apă este importantă pentru îmbunătățirea imunității și chiar a pielii.

Kiwi-urile sunt pline de fibre

Pe lângă conținutul ridicat de antioxidanți, kiwi-urile sunt, de asemenea, o sursă bogată de fibre, ceea ce este important nu numai pentru sănătatea digestivă, ci și pentru protejarea ficatului, scăderea zahărului din sânge și a tensiunii arteriale și chiar pentru gestionarea greutății.

„Fibrele din kiwi îl fac un bun plus pentru a promova sănătatea inimii, sănătatea digestivă și pentru a preveni constipația”, spune Young.

Un singur kiwi conține 2 grame de fibre, care reprezintă 6% până la 8% din cantitatea de care aveți nevoie într-o zi. Potrivit Asociației Americane a Inimii, obținerea a cel puțin 25 până la 30 de grame de fibre pe zi este esențială pentru o sănătate bună și pentru reducerea riscului de îmbolnăvire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel