Minune cu RAPORTAREA zero de infectări cu Covid-19. Rafila: Peste 95% dintre români nu au trecut prin boală!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Profesorul Alexandru Rafila a spus dacă vom avea o raportare de zero cazuri de infectare cu Covid-19.

Jurnalista Oana Zamfir l-a întrebat pe profesorul Alexandru Rafila dacă va trebui să ne obișnuim cu o revenire a numărului de cazuri sau putem spera la momentul în care raportarea zilnică să fie zero. Alexandru Rafila a răspuns astfel:

'Nu cred că vom ajunge în această situație chiar dacă vom avea cazuri sporadice, 5-10. Vor continua să existe și în această vară și, probabil, circulația virusului, precum se întâmplă cu virusurile care produc infecții respiratorii, se va intensifica în sezonul rece. Mai mult, gândiți-vă că, probabil, peste 95% dintre români nu au trecut prin boală. Înseamnă că oricine se poate îmbolnăvi cu excepția celor care s-au infectat cu o formă aparentă sau nu a bolii.' a declarat Rafila.

'Prin urmare, nu cred că putem discuta de dispariția cazurilor. Rămâne de văzut dacă vom avea un vaccin atât de eficient astfel încât nu doar să reducem transmiterea virusului, ci și să o eradicăm. Eradicarea unei boli este foarte dificilă. Vă dau exemplu cu rubeola sau rujeola. Nu se mai produc epidemii acolo unde acoperirea vaccinală este bună. Însă după ani de zile, când scade acoperirea vaccinală, boala reapare. Avem o epidemie de rujeolă care durează de vreo 4 ani. Virusurile nu se pot, pur și simplu, elimina. ' a explicat Alexandru Rafila, în direct, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel