EXCLUSIV  Ministrul Valentin Popa, demisie. Codrin Ștefănescu, prima reacție

Guvern
Guvern

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat pentru DC News că PSD nu i-a cerut demisia ministrului Educației, Valentin Popa, dar că i-a cerut să îndeplinească trei condiții obligatorii. 

"Noi nu i-am cerut demisia. Partidul i-a cerut doar să aibă inițiative, să fie logic și să nu creeze niciun fel de probleme nimănui, în condițiile în care ești ministru pe o anumită secțiune. Probabil că domnul ministru a hotărât că nu poate să aibă toate aceste trei calități împreună și a hotărât să facă un pas înapoi. Îi mulțumim pentru întreaga activitate și organizația județeană din care face parte îl va prelua să desfășoare în continuare activități acolo", ne-a spus Codrin Ștefănescu. 

Demisia lui Popa de la Minsterul Educației a fost văzută ca urmare a conflictului generat cu UDMR-ul din cauza unei ordonanțe de urgență care interzicea învățătorilor să predea limba română în școli dacă nu aveau studii superioare în limba română.    

Credea că își face bine treaba

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a declarat luni că este mulţumit de activitatea pe care a desfăşurat-o la minister şi consideră că până acum şi-a făcut "bine treaba".

"Eu aş spune că sunt mulţumit. Am făcut un raport de activitate amplu, l-am prezentat doamnei prim-ministru şi intenţionez să îl prezint şi public pe site-ul ministerului şi veţi vedea acolo toate realizările", a spus ministrul, prezent la deschiderea anului universitar la UPB.

Întrebat dacă îi este teamă că ar putea să se afle pe lista miniştrilor care vor fi remaniaţi, Valentin Popa a răspuns: "De ce să îmi fie teamă? Atât timp cât doamna prim-ministru va avea nevoie de mine, mă va ţine în Guvern. Când va considera că nu îmi fac treaba, mă va remania. În momentul de faţă consider că mi-am făcut bine treaba".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel