Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, o mermelește cu testarea în școli

Ioana Mihăilă
Ioana Mihăilă

 

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus că opinia INSP este că testele de salivă pozitive trebuie să fie dublate de un test nazo-faringian sau PCR.

„Am cerut un punct de vedere la INSP legat de temele pe care le-am discutat cu ministrul Educației, iar concluziile sunt că testarea cu teste rapide antigen clasice, prin exudatul nazo-faringian rămâne opțiune pentru copiii care merg la școală. În ceea ce privește testarea cu testele din salivă, opinia rdată de specialiștii de la INSP și care este concordantă cu recomandările internaționale este că rezultatul pozitiv al unui test de salivă necesită confirmare prin retestare nazofaringiană sau RT PCR. Urmează ca împreună cu Ministerul Educației să luăm decizia de oportunitate privind testarea din salivă a celor care merg la școală”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a mai spus că, de asemenea, cei de la INSP au făcut recomandări pentru reluarea cursurilor la clasele speciale și la clasele terminale, recomandări legate mai degrabă de măsuri de prevenție: purtarea măștii, aerisirea și păstrarea distanței fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel