Ministrul Sănătății: „Este un TSUNAMI de COVID-19“

Anunț îngrijorător privind efectele celui de-al doilea val de coronavirus. Ministrul Sănătății se declară înfricoșat. Iată unde se întâmplă.

Belgia pierde controlul asupra celui de-al doilea val de pandemie de coronavirus și este foarte aproape de a fi copleșită de un „tsunami” de infecție, a declarat ministrul sănătății de la Bruxelles. El a descris situația din Valonia francofonă și din capitala țării, Bruxelles, ca fiind „cea mai gravă și, prin urmare, cea mai periculoasă din toată Europa”.

„Suntem cea mai afectată regiune din toată Europa. Suntem cu adevărat aproape de un tsunami, pentru că nu mai controlăm ce se întâmplă. Astăzi, putem controla tot ceea ce se întâmplă, dar cu dificultăți enorme și stres. Dacă va continua să crească, numărul spitalizărilor va fi de așa natură încât va trebui să amânăm din ce în ce mai multe îngrijiri din afara sferei COVID-19, ceea ce este, de asemenea, foarte periculos. Guvernul are un singur mesaj către public: protejați-vă și protejați-i pe cei dragi, pentru a nu fi contaminați.”

Comentariile ministrului au venit în momentul în care au intrat în vigoare ultimele restricții guvernamentale menite să limiteze răspândirea COVID-19. Noul premier belgian, Alexander De Croo, a declarat vineri că situația cu care se confruntă țara este „mai gravă” decât în ​​martie, înainte de primele restricții la nivel național. Guvernul s-a confruntat cu critici privitoare la sistemul său de prevenție, numărul mare de persoane care doresc testarea a crescut foarte mult.

Belgia a înregistrat 605 infecții la 100.000 de persoane în ultimele 14 zile, a doua țară după după Republica Cehă, care are 771, conform celor mai recente date de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel