Ministrul Sănătății al Marii Britanii, mesaj TERIBIL: Noua tulpină e în afara controlului

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Ministrul britanic al Sănătăţi a făcut anunțul după apariția noii tulpini de COVID-19.

Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătăţii, a declarat că noua tulpină a coronavirusului care circulă în ţară este "în afara controlului".

"Din păcate noua tulpină este în afara controlului. Trebuie să reluăm controlul şi singurul mod de a-l face este de a restricţiona contactele sociale. Este o provocare uriaşă până când vom reuşi să desfăşurăm campania de vaccinare pentru a proteja populaţia. Ceea ce vom face în următoarele două săptămâni. Va fi greu să o ţinem sub control până când nu va fi implementat un vaccin", a declarat Matt Hancock în urmă cu puțin timp, la Sky News, citează Agerpres. 

Londra, măsuri de izolare

Guvernul lui Boris Johnson a anunţat sâmbătă măsuri de izolare pentru Londra, sud-estul Angliei şi o parte din est, fapt ce obligă 16 milioane de locuitori să rămână acasă şi să renunţe la vizitele de Crăciun.

Nouă tulpină de SARS-C0V-2 identificată în Marea Britanie se poate răspândi mai repede decât versiunea deja cunoscută şi se depun eforturi urgente pentru a se confirma că aceasta nu provoacă o rată de mortalitate mai ridicată, declarase sâmbătă Chris Whitty, şeful serviciilor medicale din Anglia.

Centrele comerciale neesenţiale au fost închise şi toate deplasările în afara acestor zone, plasate sub nivelul de alertă cel mai ridicat, au fost interzise. Pub-urile, restaurantele şi muzeele au fost închise de miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel