Ministrul Marcel Vela anunță suspendarea unui tren care nu mai circulă de mai bine de 10 ani

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat luni seara suspendarea unui tren care nu mai circulă de mai bine de 10 ani, în condițiile măsurilor luate în lupta cu noul coronavirus. El a anunțat suspendarea transportului rutier și feroviar din și spre Italia.

"Se aprobă suspendarea sau, după caz, interzicerea introducerii de către operatorii feroviari de transport călători de noi trenuri directe spre Italia şi dinspre Italia spre România, începând cu data de 12 martie 2020, ora 12,00, până la data de 31 martie 2020, ora 12,00. Operatorii feroviari au obligaţia de a distribui materiale tipărite care să aducă la cunoştinţa călătorilor faptul că cetăţenii români care vor veni din Italia către România vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României şi îşi vor asuma această printr-o declaraţie pe proprie răspundere la urcarea în tren", a spus Vela.

Trenul Gara de Nord-Venezia Santa Lucia e istorie de mult timp

Realitatea stă cu totul altfel. Între România și Italia nu mai există de mult o legătură feroviară directă, scrie Clubferoviar.

În urmă cu mai bine de zece ani, încă mai circula trenul București Nord – Venezia Santa Lucia, care însă a fost anulat din cauza timpului mare de parcurs (peste 48 de ore) și în contextul apariției curselor aeriene low-cost. De fapt, nu era un tren propriu-zis, ci un singur vagon de dormit care era atașat, pe traseu, la mai multe garnituri. Acum, cine vrea să vină din Italia cu trenul trebuie să schimbe la Viena. Capitala Austriei este cea mai vestică destinație operată direct din România, de CFR Călători.

Pe de altă parte, sintagma "introducerea de noi trenuri" nu-și are rostul, din moment ce nu există niciunul în prezent și nici nu și-a exprimat nimeni dorința de a introduce o asemenea conexiune feroviară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel