Ministrul Costache, nou anunț legat de coronavirus

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Nu există la această oră niciun caz cu infecție cu noul coronavirus în România, dă asigurări Victor Costache, ministrul Sănătății.

Victor Costache a avut, marți, o videoconferință de urgență cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din județe și București, legată de prevenirea infecției COVID-19.

„La această oră nu avem niciun caz cu infecție cu noul coronavirus în România. Asta se datorează și eforturilor dumneavoastră, a personalului din teritoriu care a implementat măsurile decise de către comitetul MS încă de acum o lună. Vă felicit pentru efortul depus și vă solicit, în continuare, mobilizare generală, responsabilitate și profesionalism pentru gestionarea situației. Vă rog să informați populația la nivel local despre ce înseamnă acest nou tip de infecție și despre măsurile de igienă care este necesar să le urmeze. Fac un apel la calm", a spus Victor Costache.

Ministrul Sănătății a discutat și despre măsurile decise la Comitetul Național de Urgență: la sosirea pe teritoriul României, toți călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localități din Italia, dar și persoanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile .

Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia și Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel