Miniștrii de Interne din UE, schimb de informații cu privire la COVID 19. Decizie de ultimă oră

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Astăzi, 20 martie 2020, miniștrii de Interne din statele membre ale Uniunii Europene și ai statelor asociate Schengen au schimbat informații în sistem de videoconferință cu privire la situația frontierelor în contextul pandemiei COVID.

România a fost reprezentată de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela.

A fost prezentată situația implementării măsurilor recomandate de la începutul acestei săptămâni de Comisia Europeană cu privire la restricționarea temporară a călătoriilor ne-esențiale în Uniunea Europeană a cetățenilor statelor terțe și cu privire la managementul frontierelor pentru protecția sănătății și asigurarea bunurilor și serviciilor esențiale în contextul pandemiei COVID.

Orientări pentru implementarea uniformă a recomandărilor Comisiei Europene


Agenția UE pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX) lucrează în prezent la orientări pentru implementarea uniformă a recomandărilor Comisiei Europene privitoare la restricționarea temporară a călătoriilor ne-esențiale în Uniunea Europeană a cetățenilor statelor terțe, care au fost andosate recent de șefii de stat și de guvern.


Miniștrii de interne vor continua să se reunească în sistem videoconferință de două ori pe săptămână pentru a discuta aspecte care necesită decizii cu privire la situația persoanelor și bunurilor care au nevoie de trecerea frontierelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel