Miniştrii de finanţe din G7, decizie legată de combaterea COVID-19

Miniştrii de finanţe ai țărilor G7 susțin că vor folosi toate instrumentele de politică guvernamentală de care dispun pentru a obţine o creştere economică solidă și pentru a proteja economia de riscurile legate de Covid-19, a transmis Reuters.

Printre măsurile luate în considerare se numără şi unele soluţii fiscale, a spus, marți, ministrul japonez de finanţe, Taro Aso, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a mai declarat că miniştrii de finanţe G7 sunt pregătiţi să acţioneze.

„Ne-am reafirmat angajamentul de a adopta măsurile adecvate pentru a proteja economia de riscurile provocate de coronavirus. Suntem pregătiţi să cooperăm în continuare pentru a lua măsuri eficiente, aplicate la momentul potrivit", a spus Aso, după o video-conferinţă cu miniştrii G7.

Fără a da multe detalii, acesta a menționat că răspunsul guvernamental ar putea varia de la o ţară la alta.

Întrebat dacă măsurile politice adecvate vizează atât politica monetară, cât şi politica fiscală, Aso s-a rezumat la a spune că „totul va fi luat în considerare".

Ministrul german de finanţe, Olaf Scholz, a declarat, de asemenea, că G7 dispune de „toate mijloacele" pentru a evita o recesiune globală.

Frontul comun făcut de miniştrii G7 a mai calmat pieţele financiare, care săptămâna trecută s-au prăbuşit din cauza temerilor privind o recesiune globală cauzată de epidemia de coronavirus, notează Mediafax. Bursele au revenit pe creştere în primele două zile din această săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel