Ministerul Sănătăţii spune ce medici pot intra în saloanele COVID-19. Situaţiile în care au DOAR rol de suport

Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash

Ministerul Sănătăţii a spus care sunt specializările care pot intra în saloanele cu pacienţi COVID-19 pentru a asigura asistenţă medicală, dar şi care sunt cazurile în care aceştia vor avea exclusiv rol de suport. 

"Sunt acele specialităţi înrudite. Pe lângă pneumologie şi boli infecţioase, există cardiologie, medicină internă, imunologie, alergologie, geriatrie, pediatria şi neonatologia pentru copii. Acestea sunt specialităţile înrudite care au colaborat şi au ajutat. Dar pe lângă acestea, şi alte specialităţi medicale pot ajuta în tratamentul pacienţilor cu infecţie COVID-19. 

Trebuie să reţinem că un medic, inclusiv de boli infecţioase, nu va fi niciodată capabil să facă munca unui medic de terapie intensivă în ceea ce priveşte intubarea pacienţilor sau îngrijirea la nivel înalt a acestora. Drept pentru care nu se vor face astfel de schimburi. Dar medicii anestezişti, spre exemplu, vor fi ajutaţi pe parte de terapie, de îngrijire a pacientului, pe parte de colaborare în ceea ce priveşte managementul corect al unui pacient. 

Dacă va fi un pacient cu o urgenţă chirurgicală şi infectat cu coronavirus, cu siguranţă nu va putea un internist să meargă să proceseze o intervenţie chirurgicală. Chirurgul va putea fi ajutat pe partea de îngrijire, însă, şi de medici din alte specialităţi", a spus Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe online. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel