Ministerul Sănătății se pregătește de valul 4 al pandemiei. Ioana Mihăilă: Lecțiile învățate ne arată că trebuie să fim mai flexibili

Ioana Mihăilă
Ioana Mihăilă

Ministerul Sănătății se pregătește pentru valul 4 al pandemiei, iar ministrul Ioana Mihăilă susține că sistemul trebuie să fie mai flexibil.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit despre posibilitatea apariției valului 4 al pandemiei și a spus că lecțiile trecutului și numărul de persoane vaccinate ar putea ușura misiunea administrației.

„Lecțiile învățate ne arată că trebuie să fim mai flexibili, să nu mai ajungem la încărcătura din valurile precedente. (...) Acum avem persoane vaccinate (...) Spitalele își pot regla rapid numărul de paturi”, a explicat ministrul Ioana Mihăilă, joi, 10 iunie, la TVR.

De asemenea, Ioana Mihăilă a fost întrebată când se va ajunge la pragul de cinci milioane de persoane vaccinate în România.

„Probabil, în câteva săptămâni”, a răspuns ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă, despre tulpina indiană: Numărul de cazuri se menține redus

Ioana Mihăilă, întrebată, tot la TVR, dacă anunțul INSP referitor la tulpina indiană schimbă perspectiva pandemiei în România, a spus că nu se schimbă nimic față de cum eram în urmă cu o săptămână sau două săptămâni.

„Nu o schimbă față de cum era în urmă cu o săptămână sau două săptămâni. Tulpina indiană apăruse în urmă cu două luni la noi în țară. Este bine că numărul se menține redus și că, cel puțin din datele raportate de INSP, încă nu există transmitere comunitară, sau, cel puțin, transmitere comunitară semnificativă pentru tulpina indiană”, a spus Ioana Mihăilă, notează Mediafax.

Peste 41.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

41.554 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total, 4.514.587 de români au fost vaccinați de la începutul campaniei de vaccinare. 

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, joi, la ora 17.00, situația vaccinărilor în România este următoarea: număr de doze administrate în ultimele 24 de ore împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech 28.383, Moderna 2.648, AstraZeneca 1.413, iar Johnson&Johnson 9.110.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel