Ministerul Sănătății, EXPLICAŢII despre vaccinurile distribuite în cutii de pizza

Vaccinurile anti Covid au ajuns la Brăila
Vaccinurile anti Covid au ajuns la Brăila

Ministerul Sănătății a reacționat joi după cazul de la spitalul din Slobozia, unde vaccintul anti-Covid a fost livrat în cutii de pizza: Pledăm vinovați, pentru viteză am deturnat câteva cutii din drumul lor către producătorii de pizza.

Ministerul Sănătății a explicat joi, pe pagina de Facebook a instituției, cum ajunge un vaccin din cele 7 centrele regionale din țară la oamenii care au nevoie de ele.

„Vaccinurile pleacă din centrele regionale în transporturi mari și ajung la Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ. Ca să ne asigurăm cu nu irosim niciun vaccin, trebuie să ducem la centrele de vaccinare exact cât este nevoie. Separăm vaccinurile în cutiile mici care sunt puse la rândul lor în camere frigorifice, păstrând temperatura optimă de 2-8°, până la 5 zile”, au scris reprezentanții ministerului.

Aceștia susțin că aceste cutii sunt noi și curate. „Și, da, pledăm vinovați: pentru viteză și concentrați fiind pe soluții rapide, sigure și eficiente, la fel ca și colegii din alte țări, am deturnat câteva cutii din drumul lor spre producătorii de pizza. Promitem că vom râde și noi pe tema asta la finalul campaniei de vaccinare, când vom reveni împreună la normalitate”, se mai arată în postare.

Vaccinul anti-COVID-19 a fost livrat la Spitalul din Slobozia în cutii de pizza, iar coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, declara că nu a știut acest aspect, însă, din punctul său de vedere este important să se respecte lanțul de frig, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel