Ministerul Sănătății a solicitat activarea Mecanismului de protecție civilă al UE în criza pandemică

Ministerul Sănătății a solicitat activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene în criza pandemică
Ministerul Sănătății a solicitat activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene în criza pandemică

Ministerul Sănătății (MS) a solicitat în această dimineață Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12 700 de flacoane de Tocilizumabum.

Ministerul Sănătății (MS) a solicitat în această dimineață Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12 700 de flacoane de Tocilizumabum.

Solicitarea vine după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global.

În aceste condiții, considerând situația acută provocată de intensitatea valului IV pandemic în România, ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila a solicitat șefului DSU, Raed Arafat activarea mecanismului de protecție civilă.

Menționăm că, Ministerul Sănătății a primit fondurile necesare pentru achiziționarea acestui produs utilizat în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Tocilizumabum  direcțiilor de sănătate publică teritoariale. Este vorba despre 6649 de flacoane care sunt distribuite în spitalele care tratează pacienți COVID-19 cu forme severe de boală.

VEZI ȘI: Chirurg, despre amânarea operațiilor: Vinovați sunt Șoșoacă și covidioții! Există un procent mic de năuci și printre cei din breasla noastră

Un chirurg de la cel mai mare spital din județul Galați susține că decizia privind amânarea operațiilor va avea efecte foarte grave. Medicul gălățean vorbește despre pierderi colaterale și îi critică dur pe cei care au refuzat să se vaccineze.

Chirurgul Paul Ichim a anunțat că nu mai poate respecta programările privind intervențiile chirurgicale și consideră că situația este mai gravă decât în valurile precedente.

„Îmi cer scuze (un fel a spune) față de cei ce vor avea nevoie de intervenții chirurgicale, dar timp de 30 de zile, din cauza realității prin care trecem, nu-i putem rezolva decât pe cei care sunt urgențe. Înjurăturile va rog să le adresați celor ce nu s-au vaccinat și oamenilor de știință începând cu Șoșoacă. Îmi pare rău, mai ales pentru cei cu patologie oncologică, la care uneori evoluția se precipită și la care orice zi contează. După aproximarea noastră, situația riscă să se prelungească și să fie mult mai gravă decât ce a fost anul trecut”, a spus Ichim.

Medicul gălățean spune că este frustrat de situația creată și dă vina pe oamenii care nu s-au informat din surse sigure despre pandemie

„Îmi exprim și frustrarea acum deoarece m-am vaccinat ca să pot ajuta oamenii, asumându-mi absolut orice risc posibil, ca acum din cauza geniilor de tip Google, să stau să mă uit neputincios la pierderile colaterale, determinate de blocarea spitalelor de avalanșa covidioților. Toate națiile care s-au vaccinat la greu și care și-au dat drumul la economie și circulația cetățenilor, sunt imbecile, doar ăștia de la noi sunt "geniali". O să ne coste chestia asta rău tare”, a adăugat Paul Ichim.

În plus, specialistul gălățean crede că personalul medical nu avea voie să refuze vaccinarea

„Ca să nu fiu tot contrat, da există un procent mic de năuci și printre cei din breasla noastră. De mult trebuia făcut și la noi ca în Israel cu personalul medical și încheiată discuția. Observ că s-a trezit în poporul ăsta al nostru, o dorință arzătoare pentru libertate și democrație, doar că se manifestă în dorința de a fi idiot, nu în responsabilitatea socială a nu amenința viața altora”, a precizat chirurgul Paul Ichim.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy