Ministerul Educației, ANUNȚ de ultimă oră. Ce se ÎNTÂMPLĂ cu ȘCOLILE și CÂND revin copiii în bănci

Monica Anisie
Monica Anisie

Un oficial din Ministerul Educației a făcut anunțul. 

Secretarul de stat al Ministerului Educaţiei, Sorin Ion, a dezvăluit că elevii ar putea reveni în băncile școlilor după sărbătorile de iarnă, în luna februarie, odată cu începerea semestrului doi al anului școlar, dar a completat că totul depinde de evoluţia situaţiei epidemiologice din România, citează b1.ro

Cu toate acestea, România are unul dintre cele mai slabe sisteme de educație din Europa, fiind și pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește utilizarea tehnologiei, potrivit unui studiu realizat în anul 2019. Această problemă este confirmată de pandemia de COVID-19, care i-a prins pe profesori, pe elevi și mai ales pe autorități pe nepregătite. 

Lider al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, mărturie dură despre problemele din sistem

Simion Hăncescu, lider al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a vorbit despre probleme din sistem. 

"Treaba asta trebuia rezolvată de minister, cu cursul de formare. Cine a fost pregătit pentru a preda online? Sunt 8 luni de zile de când a început pandemia, deci era timp suficient pentru organizarea acestor cursuri.

Situația cu echipamentele este dezastruoasă. Niciun profesor nu a primit vreun echipament. Legea este din iulie în Monitor și niciun leu nu s-a alocat pentru laptopuri pentru profesori.

Fiecare lucrează cu ce poate. Cu telefoane, cu tablete. Conform ministerului, pentru cei care nu au acces la tehnologie, profesorii trebuie să multiplice materialele și să meargă acasă la elevi. La Călărași de exemplu... Asta este România reală. Există familii cu 5-6 copii, care trăiesc cu venitul minim. Situația este mai gravă decât pare", a declarat Simion Hăncescu pentru aceeași sursă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel