Milano, măsură UIMITOARE după pandemie. Ce se întâmplă cu 30 de kilometri de şosea

Viceprimarul oraşului Milano, unul dintre cele mai afectate din Italia de noul coronavirus, a anunţat un plan ambiţios prin care ar urma să transforme 30 de km de şosea din oraş, la finalul pandemiei. 

Milano va transforma 30 de km de şosea din zona metropolitană în spaţiu pentru biciclete şi pietoni, după ce restricţiile impuse de pandemia COVID vor fi ridicate. Măsura este apreciată de activiştii climatici. 

Oraşul italian este unul dintre cele mai poluate din Europa şi a fost lovit dur de pandemia de coronavirus. După punerea în practică a măsurilor de izolare, traficul a scăzut cu până la 75 la sută, iar poluarea a înregistrat minime absolute. Astfel, autorităţile speră ca prin astfel de măsuri să descurajeze folosirea maşinilor proprii de către cetăţeni, scrie ecowatch.com. 

"Am lucrat ani la rând la un proiect pentru a reduce nivelul de trafic. Dacă toată lumea conduce o maşină, nu există loc pentru oameni, nu există loc pentru mişcare, nu există loc pentru activităţi comerciale stradale. Sigur, vrem să redeschidem economia, dar cred că ar trebui să o facem într-o manieră diferită. Va trebui să ne reimaginăm oraşul Milano şi să ne pregătim", a declarat Marco Granelli, viceprimarul oraşului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel