Mii de români, BLOCAȚI la granița dintre Austria și Ungaria. Autoritățile maghiare, DECIZIE

Ungaria a declarat că le va permite cetăţenilor români şi bulgari blocaţi la graniţa austro-ungară să tranziteze teritoriul ungar o singură dată în cursul nopţii de marţi, transmite Reuters.

Ungaria va deschide o rută de tranzit pentru cetăţenii români şi bulgari blocaţi la graniţa austro-ungară, o singură dată în cursul nopţii de marţi, la solicitarea miniştrilor de externe român şi bulgar, a anunţat şeful diplomaţiei de la Budapesta, Peter Szijjarto, pe pagina sa de Facebook, transmit MTI şi Reuters.

Szijjarto a afirmat că a discutat prin telefon cu omologii săi din România şi Bulgaria, care i-au solicitat ca Ungaria să le permită cetăţenilor celor două state să revină acasă. 'Prioritatea noastră este sănătatea ungurilor. Acesta este scopul măsurilor de protecţie a frontierelor', a subliniat el. Ţinând cont de toate acestea, Ungaria le va permite cetăţenilor români şi bulgari un unic tranzit prin Ungaria pe o rută prestabilită, în cursul nopţii de marţi, a precizat Peter Szijjarto.

Ungaria aşteaptă de la autorităţile române şi bulgare să-şi informeze cetăţenii că graniţele Ungariei sunt închise pentru călătorii străini

'Ne aşteptăm de la autorităţile austriece să menţină ordinea de partea austriacă a graniţei şi să le permită cetăţenilor ungari şi transportului de mărfuri să folosească punctul de trecere', a mai spus Szijjarto. Ungaria şi-a închis de marţi frontierele pentru cetăţenii străini, permiţându-le doar propriilor cetăţeni să intre în ţară. Între timp, canalul public M1 a transmis că cetăţeni străini au blocat punctul de trecere Hegyeshalom, de la graniţa cu Austria, pentru a convinge autorităţile ungare să deschidă frontiera.

Potrivit corespondentului M1, 60-70 de persoane au coborât din vehicule în jurul prânzului şi de atunci blochează intrarea camioanelor cu mărfuri. La Hegyeshalom s-au format cozi de 20 km de maşini şi camioane, iar şoferii trebuie să aştepte trei ore pentru a intra în Ungaria, a transmis poliţia naţională, recomandându-le ungurilor care se întorc în ţară din Austria să aleagă un alt punct de trecere.

Amintim faptul că mii de români se află blocați la granița dintre Austria și Ungaria. Aceștia încercau să ajungă în România, dar au rămas blocați după ce mai multe țări și-au închis granițele. 

VEZI ȘI: Români blocați la granița cu Ungaria. Bogdan Aurescu, SOLICITARE pentru Péter Szijjártó

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel