Mii de oi, moarte în portul Midia. Victor Costache, semnal de alarmă: Risc biologic major

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a tras un semnal de alarmă şi a anunţat că există un risc biologic foarte mare în cazul miilor de oi moarte pe nava răsturnată în portul Midia. 

„Am avut nenumărate ședințe de guvern pe această temă, situația este complexă, critică și știu că ministrul de Interne cu toți ministrii de resort implicați lucrează pentru găsirea unei soluții. Este un risc biologic care l-am semnalat de la început, că este evident. Corpurile care sunt în putrefacție sub apă, în regim anaerob, sunt un risc biologic mare", a spus Victor Costache, conform Mediafax. 

Blocaj la nivelul armatorului

„În momentul de față cred că e o chestiune ce ține mai mult de birocrație între Ministerul Transporturilor și armator. Cred că acea navă urma să fie arestată, dacă nu a fost deja și, apoi, nota de plată să fie transmisă către ei. Norocul nostru pe subiectul ăsta e că condițiile meteo de afară nu au încurajat să avem o catastrofă biologică mai mare decât este astăzi... Acolo, cred că au intrat pe subiectul ăsta și alte instituții ale statului, pentru că înțeleg că au fost cu totul alte probleme...", a explicat, în aceeași conferință de presă, Costel Alexe, ministrul Mediului.

Nava sub pavilion Palau, care avea la bord 14.600 de oi, s-a răsturnat în Portul Midia în 24 noiembrie. Autoritățile au reușit să salveze doar 254 de animale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel