EXCLUSIV  Mihăilă spune că Iohannis s-a opus certificatului verde

Ioana Mihaila. Foto: Crişan Andreescu
Ioana Mihaila. Foto: Crişan Andreescu

Ioana Mihăilă a afirmat că preşedintele Iohannis s-a opus implementării certificatului verde în România. 

Ioana Mihăilă a spus cum se discutau şi se luau deciziile legate de gestionarea pandemiei. 

"La Ministerul Sănătăţii discuţiile le aveam şi cu premierul şi cu preşedintele, dar şi cu ceilalţi parteneri din coaliţie. Cu unele dintre măsurile propuse a dat semne că nu este de acord (n.r. – preşedintele Iohannis) sau a amânat anumite decizii, cum este introducerea acelor certificate sanitare. Ele au fost propuse încă din iulie de către Ministerul Sănătăţii atât în discuţiile din coaliţie, cât şi în discuţiile cu premierul, cât şi în discuţiile directe sau indirecte cu preşedintele  - uneori discuţiile se desfăşurau cu consilierii prezidenţiali pe fiecare dintre domenii.

Atunci propunerea din coaliţie a fost pentru stimularea vaccinării pe de o parte,  aceste măsuri restrictive prin introducerea certificatului verde pentru anumite activităţi neesenţiale – propunerea era de a începe cu accesul la mall-uri în weekend, un domeniu restrâns de aplicare, iar în ceea ce priveşte măsurile de stimulare era vorba de bonurile de masă şi de loterie. Au fost acceptate încă de atunci cele două propuneri de stimulare – bonurile de masă şi loteria – dar nu a fost acceptat în acel moment certificatul verde. Domnul preşedinte a spus că nu acceptă certificatul verde", a spus Ioana Mihăilă, ministru al Sănătăţii în guvernarea PNL - USR PLUS - UDMR, la emisiunea "Ce se întâmplă?", realizată de Răzvan Dumitrescu la DC News TV.  

VIDEO: 

Deadline pentru Cîțu. Ioana Mihăilă: O prelungire fără un termen definit este, totuși, periculoasă

Invitată la emisiunea "Ce se întâmplă?" de la DC News TV, Ioana Mihăilă a fost întrebată de către Răzvan Dumitrescu dacă are impresia că se dorește ca interimatul "în care se află domnul Cîțu să se prelungească la nesfârșit sau cât se poate de mult".

Ioana Mihăilă a răspuns rapid că: "Eu nu vreau să mă gândesc că acest lucru este intenționat, această prelungire a interimatului."

"Da, putem accepta că interimatul poate fi prelungit câteva zile, până în două săptămâni, pentru a finaliza discuțiile de refacere a coaliției.", a explicat Ioana Mihăilă (USR).

"Vrem ca toate aspectele pe care noi le dorim discutate să ajungă să fie discutate și să se intre în foarte mult detaliu ca să nu existe probleme ulterioare de aplicare a măsurilor din programul de guvernare, spre exemplu. Dar cred că o prelungire fără un termen definit este, totuși, periculoasă. Această criză politică se suprapune peste o foarte importantă criză sanitară și economică.", a mai afirmat fostul ministru al Sănătății la DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel