EXCLUSIV  Mihail Lala (OK Medical): Dacă faci un test acum pe PCR şi eşti pozitiv, iar pe antigen eşti negativ, atunci tu eşti clar pozitiv!

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Mihail Lala, managerul OK Medical, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS şi DC MEDICAL despre uşurinţa cu care testele antigen pot păcăli pacienţii care se testează singuri pentru COVID-19. 

"Dat fiind faptul că există o perioadă de timp în care PCR-ul vede, dar antigenul nu, dacă faci un test acum pe PCR şi eşti pozitiv, iar pe antigen eşti negativ, atunci tu eşti clar pozitiv. Motiv pentru care testele PCR sunt mult mai elocvente şi au o acurateţe mai mare. 

Însă testele antigen nu sunt de exclus. Ele văd mai târziu, dar văd bine! Corectitudinea unui test antigen ţine de mai mulţi factori. De calitatea testului în sine, dar şi de calitatea recoltării. Recoltarea pentru antigen e similară cu recoltarea pentru PCR. Această tehnică poate fi practicată doar de personal medical calificat. E o tehnică specifică! La noi vin asistente cu zeci de ani experienţă şi tot au nevoie de 2-3 zile de training pentru această procedură. 

Dacă eu îmi bag băţul în ureche, sau în vârful nasului sau în gură, unde nu trebuie, nu o să găsesc antigen. De asta trebuie făcut de personal calificat, ca să nu fii în eroare. Altfel, va fi fals negativ şi o să crezi că nu ai nimic", a spus Mihail Lala la DC NEWS TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel