Mihai Pascadi, STUDIU Covid-19: Cam asta ar fi data când putem reveni la starea de urgență

Mihai Pascadi (Avantera), expert în tehnologie și date strategică, a făcut declarații după realizarea un studiu privind situația epidemiologică din România. 

Mihai Pascadi (Avantera) expert în tehnologie și date strategice, a realizat un studiu privind evoluția cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în România.

„Sunt mai multe lucruri de spus. E cel mai ușor să iei decizii când toți au anticipat ce o să se întâmple. Pe baza unor scenarii, decidenții își iau deciziile” și „Principalii vinovați suntem noi, cetățenii”, sunt două dintre afirmațiile făcute de Pascadi duminică seară, la Antena3. 

Studiul realizat de Mihai Pascadi arată că numărul de cazuri active a crescut cu 54.3% în ultima săptămână și România se confruntă cu o problemă privind distanțarea socială: e mică. 

Dacă situația va evolua asemenea, studiul lui Pascadi arată că „la mijlocul lui august vom avea probabil între 42.447 și 58.400 cazuri active”.

„La această distanță socială și cu durată a contagiozității cuprinsă între 20 și 34 de zile, criteriu enunțat exemplificat pentru intrarea în stare de urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”, mai arată concluziile studiului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel