EXCLUSIV  Mihai Craiu spulberă un FAKE NEWS despre ibuprofen, în pandemia de COVID: ”De AICI a apărut”. Cum a început totul

ibuprofen
ibuprofen

Medicul Mihai Craiu a vorbit despre mai multe informații false apărute în spațiu public despre ibuprofen, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Cred că trebuie să o luăm de la început. Primul semnal a fost un studiu publicat în 11 martie anul acesta în care era vorba despre un număr redus de pacienți, aproximativ 50, toți în vârstă și având din cauza vârstei diverse dureri reumatice sau de altă natură, care au plasat acest grup de persoane în categoria celor care primeau antiinflamatoare nesteroidiene și evident că acești pacienți simptomatici și cu forme severe, unii dintre ei au și murit. De aici a apărut o primă întrebare, dacă două categorii de medicamente, inhibitorii de enzimă de conversie destinați tratării hipertensiunii arteriale și antiinflamatoarele nesteroidiene, nu cumva contribuie la creșterea mortalității prin infecția cu noul coronavirus.

Acest articol ar fi trecut neobservat deoarece era publicat într-o revistă medicală marginală, dar a luat amploare atunci când ministrul Sănătății din Franța a postat pe Twitter o atenționare de patru rânduri în care a recomandat cititorilor săi să folosească paracetamol în loc de ibuprofen pentru că aceasta i-ar feri de posibile complicații mortale în cazul infecției cu Sars-Cov-2. Presa a preluat informația masiv și primele răspunsuri nu au întârziat să apară. Agenția Europeană a Medicamentului, OMS, toate aceste voci au spus că nu există suficiente date  pentru a recomanda lipsa de folosire a ibuprofenului.", a explicat Mihai Craiu în interviurile DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel