UPDATE. Miercurea Ciuc. Urs, împușcat după ce a atacat animale în gospodării

Un urs care a produs pagube în mai multe gospodării din orașul Mircurea Ciuc a fost împușcat vânători după ce a fost primită aprobarea de la ministerul mediului.

UPDATE. Ca urmare a publicării acestei știri, Gheorghe Suciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita a ținut să precizeze că nu jandarmii au fost cei care au împușcat ursul. "Jandarmii nu au împușcat ursul. Încă de la primul apel în zonă a fost trimis de urgență un echipaj de jandarmerie cu misiunea clară de a asigura protecția cetățenilor, care fie se deplasau pe străzile adiacente, fie locuiesc în zonă, în sprijinul nostru venind și colegii polițiști.

Tot timpul intervenției pentru noi a fost primordială protejarea vieții oamenilor. Și putem spune că a fost o intervenție dificilă, având în vedere că ursul se deplasa în permanență, cu mici pauze, atât prin curțile oamenilor, pe strada Arsenalului, cât și prin curtea colegiului, colegii fiind în permanență puși în situația de a îndepărta curioșii din zonă. 4. În ceea ce privește modul în care au acționat organele competente să soluționeze acest gen de situații, nu pot să vă dau eu relații, pentru noi cel mai importantă fiind siguranța cetățenilor. Cei care au soluționat această situație au fost cei de la Ministerul Mediului și Asociația de Vânătoare Harghita", ne-a scris acesta pe emailul redacției.

Ursul a atacat o capră într-o gospodărie de la periferia orașului după care a intrat în mai multe gospodării și în curtea unui liceu. Jandarmii au fost chemați pentru a proteja populația și, în câteva ore, a fost obținută și aprobarea pentru împușcarea animalului.

Potrivit stirileprotv.ro, ursul a fost haituit și ulterior ucis de către jandarmii chemați la fața locului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel