Microbuze din Italia, blocate la intrarea în București. Vela, explicații

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Marcel Vela, ministrul de Interne, a adus lămuriri referitoare la microbuzele venite din Italia care nu ar fi fost lăsate să intre în București.

"Nu ştiu dacă este adevărat că oamenii refuză să spună care este domiciliul. Eu vă spun ce se întâmplă. Încă de la intrarea în România, pentru a nu fi introduşi în centrele de carantină în judeţele din vest, în zona frontierei, am decis, noaptea trecută, să fie escortaţi de poliţie, jandarmerie şi duşi spre judeţele de destinaţie. Orice cetăţean îşi doreşte ca 14 zile să stea într-o zonă cunoscută, alături de apropiaţi, de cunoştinţe de rude şi nu într-un judeţ la marginea ţării. La solicitarea domniilor lor, am recurs la această formulă.

Vezi și: Scandal la intrarea în București. Mai multe microbuze venite din Italia au fost oprite

"Îşi vor continua drumul spre judeţul Prahova şi spre județul Constanța"

Au ajuns de azi-noapte până acum la intrarea în Bucureşti. Sunt cetăţeni care îşi vor continua drumul spre judeţul Prahova şi spre județul Constanța, unde sunt aşteptaţi de prefecţi şi primari, în locurile pregătite special pentru carantină şi, în acest sens, se organizează despărţirea convoiului în cele două direcţii. Totodată, la această oră, în București este un vârf de trafic şi pentru a fi riguros şi organizat convoiul, pentru a fi păstrată coloana, se aşteaptă trecerea acestui vârf de sarcină în traficul din Bucureşti pentru a putea să fie organizată direcţia spre Constanța şi spre Ploieşti", a explicat Marcel Vela, la Antena 3.

Mai mulţi oameni s-ar fi aflat în afara microbuzelor.

"Şi care este problema? Nu au părăsit zona, să intre în magazine, benzinării sau în unităţile de alimentaţie publică de vizavi. Pe drum s-a oprit convoiul, s-a luat o pauză", a mai spus Vela.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel