EXCLUSIV  Mi se pare foarte grav ce s-a întâmplat în cazul femeii din Bacău, de 73 ani, care a murit în aceeași zi în care s-a și vaccinat împotriva Covid-19

o femeie a murit
o femeie a murit

Mi se pare foarte grav ce s-a întâmplat în cazul femeii din Bacău, de 73 ani, care a murit în aceeași zi în care s-a și vaccinat.

Pe Facebook, conspiraționiștii, oameni de categoria Șoșoacă, acreditează ideea că femeia a murit din cauza vaccinului. Vă dați seama ce este în sufletul unui bunic care a stat un an în casa, departe de copii, de nepoți, iar acum, văzând că a fost adus vaccinul în România și vor putea fi protejați în fața Covid-19, vin conspiraționiștii și le zic că dacă se vaccinează, mor?

Un celebru avocat scrie pe Facebook că ”O femeie în vârstă de 73 de ani a decedat în imediata vecinătate temporală a administrării vaccinului anti-covid cumpărat de UE și de România de la Pfizer/BionTech cu sute de milioane de euro. E vorba de “superbul” vaccin cu “grămăjoare de grăsime”, mai pe limbajul lui Streinu-Cercel. Dacă acea persoană era CUNOSCUTĂ cu multiple boli cronice, DE CE I S-A ADMINISTRAT VACCINUL? Ce doctor i-a prescris femeii administrarea vaccinului? ”.

Nu are nicio legătură. Nu trebuie să fim medici sau avocați pentru a gândi logic. Știm bine că boala Covid-19 i-a afectat tocmai, cel mai mult, pe vârstnicii cu comorbidități (diabet zaharat, boli cardiovasculare etc). Știm bine că pe mulți bunici, coronavirusul i-a băgat în mormânt. Tocmai de-asta avem vaccin, ca ei să fie protejați și să nu moară rapid de Covid-19. Să-și mai poată îmbrățișa câțiva ani nepoții.

Dar evident că oamenii mai și mor. Evident că dacă azi te vaccinezi împotriva Covid-19 și tot azi dă mașina peste tine, vreun Șoșoacist vine și zice că ai murit de la serul cu care ai fost înțepat.

Dar conspiraționiștii care s-au urcat pe cadavrul femeii de 73 de ani care a murit, din cauza naturale, fix în ziua vaccinului, n-au și eu bunici? Cât de masochist să fii să sădești îndoială în sufletul unui bătrân care abia așteaptă să se vaccineze? Bunic care vede, după un an, luminița de la capătul tunelului. Dar conspiraționismul prinde. Te face senator, îți dă salariu baban, te face să pui o poză cu Fecioara Maria și să faci 10.000 de like-uri și, ușor-ușor, din nimeni în drum să ajungi influencer. Dar cu ce preț? Cu prețul altor bunici care vor ajunge în mormânt că au plecat urechea la avocați și senatori celebri de pe la AUR. 

Așa că dragi bunici, nu mai ascultați oameni cu interese meschine. Nu a murit nimeni de la vaccinul Covid-19! Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV) a transmis, sâmbătă, că, în urma evaluării, decesul femeii de 73 de ani, din Bacău, nu are legătură cu vaccinul administrat.

Șansele femeii din Bacău (73 ani) care a murit în ziua vaccinării

În România, zilnic, mor, în medie, între 700 și 750 oameni, conform datelor oficiale. De asemenea, se vaccinează cam 30.000-40.000 de români pe zi. Șansele ca, în ziua vaccinării, să moară cineva din cauze naturale sunt destul de mari. Aproape 38.000 de persoane s-au vaccinat vineri, din care peste 1.400 cu doza de rapel. În total, de la începutul campaniei, au fost vaccinate peste 370.000 de persoane.

Șansa de a câștiga la Loto 6 din 49 este de una la 13 milioane. Comparativ, dacă ai 700 decese pe zi în România, șansele sunt mult mai ridicate să moară cineva din cauze naturale, în ziua vaccinării, decât să câștigi la Loto, mai ales că, în etapa a doua, se vaccinează vârstnicii de peste 65 ani, populație în rândul căreia rata deceselor este mult mai mare decât în rândul populației generale.

Probabil vor mai muri oameni în ziua în care se vor vaccina, dar asta nu înseamnă că au murit de la vaccin. Dar conspiraționiștii ne cred atât de proști încât ne vor spune dacă ne-a călcat tramvaiul în ziua în care ne-am vaccinat, tot de la vaccinul Covid-19 am murit...

Să spui că o femeie a murit imediat după ce s-a vaccinat, fără să explici că nu e vorba de vreun efect advers al serului, ci pur și simplu decesul a fost cauzat de motive naturale, este mai grav și mai periculos decât boala Covid-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel