Te duci la mare? Fă asta! Te va ajuta enorm! Dr. Adrian Marinescu: EVITAȚI AȘA CEVA!

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ,,Prof. Dr. Matei Balş”, a tras un semnal de alarmă. 

Dr. Adrian Marinescu a vorbit, joi dimineață, despre pericolul la care se expun românii pe litoral, atunci când nu sunt atenți cu cine stau la masă. 

Medicul spune, în privința românilor care iau masa pe litoral, că trebuie evitat contactul prelungit. În cazul în care o persoană infectată trece pe lângă cineva preț de câteva secunde, riscul e minim. De cealaltă parte însă, dacă persoana în cauză stă la masă cu alți oameni câteva ore și nu se poartă măști de protecție, vorbim de un risc real. 

„Constanța e din păcate tot o zonă roșie și în momentul în care vorbim de o zonă aglomerată, și acolo sunt zone aglomerate, cu siguranță că masca trebuie folosită ori de câte ori e distanțare. Mai trebuie să știm ceva: contactul prelungit trebuie evitat. În momentul în care cineva trece pentru câteva secunde pe lângă mine, riscul de transmitere este minim. În momentul în care stau cu cineva la masă, probabil că stau ore. Și atunci e clar că există un risc real și la masă nu am mască. Și atunci, trebuie să fiu atent cu cine aleg să stau la masă”, a spus medicul Adrian Marinescu la Antena1.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel