Meningită meningococică. Nou caz la o adolescentă de 16 ani

La o săptămână de la decesul elevei de 18 ani de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti în urma contactării meningitei meningococice, un nou caz a apărut în Botoșani.

Vineri, pe Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani, o adolescentă în vârstă de 16 ani a fost internată cu suspiciune de contactare de meningită meningococică, a declarat epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani, medicul Irina Alecu, pentru Agerpres.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a aunțat vineri, la Botoşani, că populaţia nu trebuie să intre în panică, decesul elevei de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti fiind unul izolat. Ministrul Sorina Pintea a precizat că numărul de cazuri de meningită de acest tip este de la două până la cinci cazuri pe an.

Medicii de la Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati au informat că adolescenta internată venea din Italia și se află sub un tratament cu antibiotice, răspunzând corespunzător la acesta. Oficialul DSP a exclus, în acest context, scenariul instituirii unui focar local, precizând că minora se afla în vizită în județul Botoșani, având domiciliul în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel