Orașul cu cel mai îndelungat LOCKDOWN din lume. 246 de zile de restricții dure

Orașul cu cel mai îndelungat LOCKDOWN din lume. 246 de zile de restricții dure / Foto: Pixabay
Orașul cu cel mai îndelungat LOCKDOWN din lume. 246 de zile de restricții dure / Foto: Pixabay

Un oraș intră pentru a șasea oară în lockdown de la începutul pandemiei COVID.

Oraşul australian Melbourne a stabilit luni un nou record pentru cel mai îndelungat interval cumulativ de timp petrecut în lockdown de o localitate urbană din cauza pandemiei de coronavirus, informează  Agerpres, citând DPA.

Melbourne, capitala statului australian Victoria de pe coasta estică a Australiei, a petrecut în total 246 de zile în lockdown, a anunţat agenţia de presă australiană AAP.

Acesta este cel mai îndelungat lockdown cumulativ pentru orice oraş din lume, a raportat postul de televiziune ABC. În prezent, Melbourne se află în cel de-al şaselea lockdown de la începutul pandemiei de coronavirus, iar actuala carantină va continua pentru încă cel puţin trei săptămâni.

Oamenii au început să-și piardă răbdarea



Anterior, oraşul argentinian Buenos Aires deţinuse recordul pentru cel mai îndelungat lockdown. Numărul de cazuri de coronavirus din statul Victoria l-a depăşit recent pe cel înregistrat în statul învecinat New South Wales, unde numărul infectărilor a început să scadă după o anumită plafonare.

Populaţia din Melbourne a început însă să îşi piardă răbdarea. Luna trecută, demonstranţii au ocupat străzile mai multe zile la rând pentru a protesta faţă de vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a angajaţilor din construcţii.

Autorităţile din statul Victoria prognozează atingerea pragului de 70% în ceea ce priveşte acoperirea vaccinală a rezidenţilor de peste 16 ani pe 26 octombrie, o dată care ar putea să marcheze încheierea actualului lockdown, înainte ca restricţiile antiepidemice să fie relaxate şi mai mult după atingerea unei rate de vaccinare de 80%.

Cheia ieşirii din lockdown



Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat însă că nu exclude posibilitatea extinderii restricţiilor antiepidemice dacă va fi nevoie de o astfel de măsură.

Australia, o ţară cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a încercat mult timp să elimine complet noul coronavirus printr-o strategie de tip "zero COVID-19", dar, după ce nu a reuşit să controleze mai multe focare epidemiologice provocate de varianta Delta, s-a concentrat în mare parte pe atingerea ratelor de vaccinare, considerând că acestea reprezintă cheia ieşirii din lockdown.

Australia a înregistrat 105.000 de cazuri de coronavirus şi peste 1.200 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel