Medicul vaccinat anti-COVID-19 din Iași, PRIMELE declarații

medic_vaccinat_iași
medic_vaccinat_iași

Florin Roșu, șeful secției ATI din Iași, a oferit primele declarații după vaccinarea anti-COVID-19.

Florin Roșu, șeful secției de terapie intensivă din Iași, a oferit primele declarații după vaccinarea anti-COVID-19:

„În momentul de față și că într-adevăr putem să vedem luminița de la capătul tunelului. Peste 21 de zile voi primi a doua doză. Sunt sigur că vaccinul va ajunge la timp și, totodată, pozitivismul care mă caracterizează mă face să fiu convins că nu vor fi reacții adverse. Astăzi vom vaccina în jur de 50 de cadre medicale, dar, dacă timpul ne va permite, vom prelungi vaccinarea astfel încât să scurtăm intervalul de vaccinare.

Din momentul vaccinării, în mod normal, încep să apară anticorpi. Imunitatea propriu-zisă o vom avea după a doua doză. E recomandat să se vaccineze și cei care au avut deja COVID-19. E destul de hazardat să spunem că până în martie ne vom imuniza colectiv, important e să nu riscăm atâta timp cât medicina ne oferă această șansă extraordinară de a avea un vaccin.

În ultima sută de ani, populația lumii a crescu și datorită vaccinurilor, din punctul meu de vedere vaccinarea este obligatorie, dar este voluntară. În primă fază, a fost o reticență, dar pe măsură ce au apărut articole în revistele de specialitate și am primit informații noi, numărul colegilor doritori s-a mărit simțitor“, a punctat medicul Florin Roșu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel