Medicul Țincu, replică fulminantă în DIRECT: Mă ÎNGRIJOREAZĂ momentul în care va fi imunizată populația generală. Fenomen fără precedent

Medicul Radu Țincu a vorbit despre campania de vaccinare în România. 

Medicul Radu Țincu a declarat că perioada în care a debutat campania de vaccinare nu a fost una prielnică și că dificultățile logistice sunt prezente peste tot în lume, cu atât mai mult în România unde sunt numeroase decalaje:

"Cred că perioada în care a debutat această campanie nu a fost prielnică. A început între Crăciun și Revelion, o perioadă de sărbători în care oamenii cel mai probabil nu s-au gândit la vaccinare, atât cei din instituții cât și personalul care urma să fie vaccinat.

A existat această dorință în prima zi, a doua zi de la debutul campaniei de vaccinare, ca personalul medical să se vaccineze mai mult decât era capacitatea acelor centre. Au existat și niște inadvertențe pe care domnul doctor Gheorghiță le-a recunoscut în organizarea acestor centre la începutul campaniei. Din toate asigurările pe care le-a dat lucrurile au fost rezolvate. Toate disfuncționalitățile au fost corectate", a declarat medicul Radu Țincu, în direct la B1 TV.

"Campania de vaccinare, fenomen fără precedent"

"Această campanie de vaccinare peste tot reprezintă un fenomen fără precedent. Nimeni nu are cheia succesului pentru că nimeni nu a mai organizat o astfel de campanie, de o asemenea amploare. Discutăm despre sute de milioane de oameni care trebuie să fie vaccinați. În România, pentru că ați dat o paralelă cu Germania să nu uităm că acum un an nu puteai nici să îți plătești taxele și impozitele în online. Dintr-o dată statul trebuie să facă acest upgrade, să reușească să digitalizeze în așa măsură anumite instituții care evident merg mai greu la început", a completat el.

"Mă îngrijorează cum va decurge campania de vaccinare în momentul în care va fi imunizată populația generală"

"Ceea ce pe mine mă îngrijorează, nu sunt acele două zile în care lucrurile nu au mers foarte bine. Mă îngrijorează cum va decurge campania de vaccinare în momentul în care va fi imunizată populația generală. Dacă vreți, această etapă întâi în care personalul medical este vaccinat și etapa a doua cu persoanele din grupele vulnerabile reprezintă măsuri tactice, dar ceea ce ne interesează pe toți este să oprim pandemia. Aceasta va fi oprită doar când vom imuniza toată populația.

Avem nevoie de 10 milioane de oameni vaccinați în România pentru a asigura acea imunitate de turmă. Avem o capacitate de 930 de centre, așa cum premierul a declarat. Asta înseamnă că avem nevoie de 50.000 de vaccinări pe zi. La momentul acesta avem efectuate 16.000. Va trebui să facem tot ce putem pentru a ajunge la 50.000 de vaccinări pe zi", a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel