Medicul Mihai Craiu, sfaturi pentru părinții ai căror copii se infectează cu SARS-CoV-2

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Spitalul Virtual pentru Copii vine cu sfaturi utile pentru părinții ai căror micuți se infectează cu SARS-CoV-2.

Într-o postare pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, medicul Mihai Craiu vine cu sfaturi utile pentru părinții ai căror micuți se infectează cu virusul SARS-CoV-2:

„O mulțime de copii au fost recent diagnosticați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2.

Maladia COVID-19 la copilul anterior sănătos nu ar trebui să fie o mare problemă! Ar trebui să poată fi tratat la domiciliu, cu medicamente obișnuite (de febra, de durere, de combatere a deshidratării, etc). Trece in câteva zile (1 săptămână) tot disconfortul...

Două sfaturi practice care mi-au fost sugerate de zecile de întrebări similare, puse pe tema tratamentului, venite aici în SVC

1. Dacă este atât de puțin bolnav încât nu trebuie internat, atunci acel copil NU TREBUIE să primească tratament cu antibiotice.

Este absolut interzis, și cu siguranță dăunător, un tratament cu antibiotice la un copil care nu are dovezi de supra-infecție bacteriană (din consult medical și din analize specializate).

2. Nu sunt necesari nici un fel de aerosoli, CU NIMIC, la copilul care are COVID dar nu este astmatic sau nu are wheezing recurent.

Sunt necesare, ca în orice altă viroză la copil:

a. Urmărirea și combaterea febrei, mai ales dacă este cu valori mari, peste 38.5C, sau dacă produce stare de rău, dureri de cap, etc

b. Menținerea unei stări bune de hidratare, cu multe lichide și eventual cu săruri de rehidratare orală. Mai ales la cei cu vârstă mică (sugari, preșcolari) ce au diaree și/sau vărsături.

c. Menținerea unor căi aeriene libere - aspirat secreții, dacă sunt abundente, și pus apă de mare sau ser fiziologic.

d. Multă RĂBDARE!!!

MESAJ PRACTIC - opriți imediat orice tratamente aberante cu antibiotice luate de pe net, de la prieteni sau rude sau, mai grav, recomandate de medic, în lipsa unor analize care să arate suprainfecție bacteriană!

Și mergeți pentru reevaluare (plus investigații) în centrele de permanență, acele centre dedicate copiilor.

Imensa majoritate a copiilor infectați cu SARS-CoV-2 nu vor fi mai bine cu antibiotice, ci mai rău

Doar medicamentele antivirale, la cazurile grave sau la copiii având comorbidități ar putea influența evoluția bolii. Spun toți experții din lume, chiar dacă noi românii credem altceva...“, se arată în postarea de pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel