Medicul Marinescu, mesaj după ce s-a vaccinat: Să facem o diferență CLARĂ între infectare și îmbolnăvire!

Medicul Adrian Marinescu a reacționat după ce s-a vaccinat anti-COVID-19

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din Capitală, a vorbit despre vaccinul anti-COVID și cum ar trebui să se raporteze românii la acesta. Specialistul afirmă că s-a vaccinat și nu a avut nicio reacție adversă.

„Nu am nimic, nu am avut reacții adverse, asistenta a avut mână de aur, dar nici nu au existat probleme, totul este în regulă", a declarat medicul, la o zi după vaccinare.

Peste un milion de oameni s-au vaccinat deja în lume

"Cred că în Europa a fost un mesaj mai mult decât satisfăcător. Nu ne-am fi așteptat ca ceva să meargă atât de bine. Totul a fost ok. Legat de comunicare, categoric mereu putem să îmbunătățim. Imaginea contează foarte mult. Probabil că atunci când va fi rapelul la 21 de zile, ar fi mai bine să vedem mult mai transparent. 

E clar că tot ce înseamnă date științifice sunt importante. Sursele să fie credibile. Când mă gândesc la vaccinare, oricine, trebuie pus în balanță. Ce înseamnă dacă totuși am un risc de a face o formă medie sau severă de Covid și ce înseamnă un vaccin care e aproape 100% sigur. Dar nici celelalte vaccinuri nu au toate datele… Din toate datele nu rezultă că ar fi probleme în plus.

Cred că și puterea exemplului. În lume avem peste un milion de oameni care s-au vaccinat. Vom avea clar o încurajare în plus. Acest vaccin e important să-l facem într-un interval scurt de timp. Luminița de la capătul tunelului vine, dar nu peste noapte. Vine doar la un procent de vaccinare de 60-70% din populație", a declarat Adrian Marinescu, la Gândul Live.

În plus, medicul a completat că trebuie "să facem o diferență clară între infectare și îmbolnăvire. Vaccinul își dorește să împiedice îmbolnăvirea, nu infectarea. Când nu ne vom îmbolnăvi vom fi asimptomatici sau vom face forme ușoare".

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel