Medicul Borcean: Ce se află dincolo de cifrele din bilanțul GDS. DOLIU NAȚIONAL din cauza Covid-19

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, a intervenit, la Antena 3, în emisiunea ”News Magazine” realizată de Mihaela Bîrzilă.

Dincolo de cifrele din bilanțul GDS, se află drame. Se află familii care își plâng morții.

”În orice țară din lume unde se petrece un accident colectiv, o nenorocire în care se prăpădesc 50-60 oameni, se declară doliu național. Acesta din urmă este un moment de reflecție pentru tot poporul. Oamenii se gândesc la cei care s-au prăpădit și la ceea ce ar avea de făcut ca să nu se mai întâmple așa ceva. Noi avem, de câteva zile, în fiecare zi, doliu național de 50-60 oameni care se prăpădesc de o singură maladie. În spatele fiecărei cifre să află câte o familie”, a zis președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, la Antena 3, în emisiunea ”News Magazine realizată de Mihaela Bîrzilă.

”În scurt timp, vom ajunge la cifre impresionante care vor sufoca, cu adevărat, spitalele noastre, nu doar pe cele de boli infecțioase”, a mai spus medicul.

Până astăzi, 10 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 152.403 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 116.628 de  pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 5.358 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat

În intervalul 09.10.2020 (10:00) – 10.10.2020 (10:00) au fost raportate 59 de decese (39 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș-everin, Constanța, Dâmbovița, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel