EXCLUSIV  Medicul Adrian Marinescu: La ce trebuie să ne așteptăm în următoarea perioadă

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală a explicat, pentru DC News, la ce trebuie să ne așteptăm în următoarea perioadă.

Săptămâna ce tocmai a trecut a fost marcată, la nivelul României, de recorduri Covid-19. Astfel, în spațiul public, au apărut întrebările referitoare la valul doi și la cifrele la care am putea ajunge când vorbim de un „vârf”.

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București a spus, pentru DC News, că „eu cred că experiența din ultimele luni ne pune în situația să nu mai vorbim de cifre concret, pentru că sunt mai mulți factori care pot influența.”

„E clar că în România acest al doilea val e cumva atipic față de restul pentru că nu am avut un val 1 care să se încheie, o perioadă de liniște să vină valul 2. Ce este cert e că e o curbă ascendentă. Asta e clar. Și că în situația în care nu sunt alte măsuri restrictive sau lucruri care să schimbe cu totul datele problemei, aceste cifre nu au cum să arate bine, cel puțin în viitorul apropiat.”, a mai explicat medicul Adrian Marinescu.

Ce ne așteaptă în sezonul rece

Ne apropiem cu pași repezi de sezonul rece, iar medicul nu vine cu vești bune.

E greu de atins un echilibru și să încercăm să ne gândim la un platou ca pe urmă să fie descreștere. Deci, probabil că sezonul rece care începe foarte curând nu are cum să vină cu lucruri foarte bune. Probabil că vom avea această conviețuire cu virusul în următoarele luni, undeva până în primăvară”, ne-a spus Adrian Marinescu.

De asemenea, privind acest subiect, medicul infecționist a ținut să explice „de ce spunem că sunt mai mulți factori.”

„Și numărul de cazuri depinde de numărul de teste care se fac la un moment dat. Dacă testarea va crește mult, în mod cert o să crească și numărul de cazuri noi. Depinde și dacă vor apărea măsuri restrictive în plus.

Dacă ajungi la măsuri mai dure, atunci poți să ai o scădere. Depinde de mulți factori. Până la urmă, acel val nu vine de la sine și se încheie de la sine ca să facem o planificare din punct de vedere epidemiologic, ci el depinde de acești factori”, a încheiat medicul Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel