Medicii, îngrijorați de RECORDUL de morți din cauza COVID-19. Carmen Dorobăț AVERTIZEAZĂ: Poate fi tragic

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a comentat bilanțul infectărilor cu COVID-19 publicat astăzi.

Potrivit medicului Carmen Dorobăț, creșterea numărului morților din cauza coronavirusului era previzibil. Totodată, managerul avertizează că numărul bolnavilor internați la ATI va crește.

"Cei doi parametri nefavorabili nouă, adică numărul de pacienți în Terapie Intensivă și mortalitatea, erau de așteptat, atâta vreme cât noi avem de aproape o lună de zile peste 1000 de pacienți noi infectați, știind că dintre aceștia cam 5% ajung la Terapie Intensivă, iată cifra de care noi vorbeam de ceva timp pentru că cifra în terapie intensivă va crește și iată că a crescut.

Trebuie să subliniem faptul că numărul pacienților de la terapie intensivă se va menține crescut o bună perioadă de timp chiar dacă numărul noilor infectări va scădea, pentru că externările din terapie intensivă nu se fac foarte repede. O spitalizare poate dura 2-3 săptămâni cu un sfârșit care poate fi bun sau dimpotrivă, poate fi tragic. Avem și o mortalitate în creștere după cum vedem. Este urmare a unui virus care a dus-o bine la noi în țară după cum vedem.", a declarat Carmen Dorobăț în direct la RealitateaPlus.

De ce nu a dispărut COVID-19 pe timpul verii

Medicul a explicat și de ce coronavirusul nu a dispărut pe timpul verii din cauza temperaturilor ridicate, așa cum se preconiza la începutul pandemiei.

"Noi medicii așa am crezut pentru că așa scrie în cărțile noastre despre virusurile cu transmitere respiratorie că au o incidență mai scăzută în sezonul cald. Acum înseamnă că este o altă filă de istorie și iată că învățăm cum un virus din această categorie, în condițiile în care se uită a se respecta măsurile de protecție, trăiește foarte bine în societate și chiar se dezvoltă pentru că noi la începutul verii am vorbit de la un număr mult mai mic de infectări pe zi ajungând din nefericire în luna august chiar și la 1500 de noi infectări pe zi. Asta înseamnă că aceste măsuri de protecție pe care noi le-am tot repetat, cu riscul de a fi plictisitori, sunt singurele măsuri valabile pentru orice virus cu transmitere respiratorie.", a spus Carmen Dorobăț.

Trebui să ne învățăm să trăim cu COVID-19

Carmen Dorobăț a avertizat și asupra faptului că odată cu relaxarea unor noi măsuri, oamenii ar trebui să respecte mai conștiincios măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus.

"Există factori de risc: începutul școlilor, se deschid restaurantele, se deschid sălile de spectacole. Noi toți trebuie să avem o viață socială și până la vaccin trebuie să ne învățăm să trăim cu acest virus în condiții de normalitate și impuse de această realitate care există la nivel mondial cu măsurile de protecție pe care noi le tot repetăm.", a subliniat Carmen Dorobăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel