Medicii din Spania vin cu un scenariu de prăbușire imediată a sistemului din cauza Covid-19, iar ministrul Sănătății demisionează

Medicii din Spania vin cu un scenariu de prăbușire imediată a sistemului din cauza Covid-19, iar Ministrul Sănătății demisionează
Medicii din Spania vin cu un scenariu de prăbușire imediată a sistemului din cauza Covid-19, iar Ministrul Sănătății demisionează

Al treilea val al pandemiei Covid-19 ține spitalele din Spania sub o presiune extrem de mare.

Medicii avertizează cu privire la „un scenariu de prăbușire imediată” a sistemului de sănătate spaniol din cauza volumului mare de infecții, spitalizări și „epuizarea” experimentată de profesioniști.

Deoarece numărul infectărilor a înregistrat o creştere în ultimele săptămâni, regiunile spaniole au înăsprit măsurile împotriva răspândirii coronavirusului. Reguli diferite se aplică la nivel naţional, deoarece fiecare regiune poate decide în baza unui cadru definit.

În acest sens, comunitățile autonome aplică noi restricții începând de astăzi, fără să ajungă la lockdown. În Madrid, după ora 22.00, nu mai poți ieși din casă, Țara Bascilor își închide toate municipalitățile, iar comunitatea Valencia interzice întâlnirile acasă.

În acest context teribil, Guvernul a anunțat luni că ministrul Sănătății, Salvador Illa, va demisiona marți pentru a se concentra asupra campaniei electorale catalane, scrie 20min.es.

De la începutul pandemiei, Spania, cu o populaţie de 47 de milioane de locuitori, a înregistrat în total 2,33 milioane de infectări cu noul coronavirus şi 53.769 de decese asociate COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel