Medicii din prima linie Covid-19, avertisment: "Nu avem personal suficient pentru câți pacienți vin zilnic”. Unde au dispărut specialiștii ATI

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Mai mulți medici specialiști trag un semnal de alarmă legat de lipsa acută a personalului specializat din secțiile ATI destinate îngrijirii pacienților Covid.

„Există console cu 10-14 prize care se racordează la una comună, unde sunt aparatele de ventilație și injectomatele. Nu tehnologia este problema, ci faptul că ducem lipsă de resursă umană, eram foarte puțini oameni și înainte, dar acești pacienți necesită reechilibrare. Deci pacientul de la ATI e un complex de probleme și nu poate fi îngrijit de oamenii pe care îi avem acum. Este o armată întreagă de cadre medicale în spatele fiecărui bolnav. Dacă găsești pat pentru pacient, asta nu înseamnă că se opresc problemele. Din 260 de medici rezidenți specialiști ATI care au absolvit anul trecut nimeni nu a fost angajat.”, a declarat Laura Zarafin, medic primar ATI la Spitalul Colentina, într-o intervenție telefonică la RealitateaPlus.

Laura Zarafin spune că este nevoie de minim 6 medici și cel puțin 35 de asistente pe o secție ATI destinată pacienților Covid. Un alt medic din Bihor susține că în aceeași situație sunt și alte județe din țară.

„Situația este aproape similară, ducem lipsă de resursă umană și spații. Sunt medici specialiști care au dat specialitatea ATI și s-au reînscris la rezidențiat. Am avea de unde să găsim, dar trebuie să-i căutăm.”, a declarat Hadrian Borcea, medic UPU Bihor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel