Medici de la Spitalul Colentina, amenințați cu moartea pentru că intubează pacienții COVID. Laura Zarafin: Au aflat și adresa unde locuiește

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Medicii de la Spitalul Colentina din Capitală ar fi fost amenințați cu moartea.

Totul a început în momentul în care o pacientă internată în stare gravă la ATI la Spitalul Colentina a fost intubată. În pofida eforturilor medicilor, la câteva zile, femeia a pierdut lupta cu virusul, iar mai apoi rudele decedatei au început să amenințe medicii, fiind nemulțumiți de faptul că pacienta a fost intubată. Totuși, medicii spun că acesta nu este un caz singular, iar cadrele medicale primesc tot mai des astfel de amenințări.

"Noi am ținut legătura mereu cu aparținătorii. În spitalul nostru chiar de la început din martie noi ne-am organizat în așa fel încât să explicăm rudelor pacienților ce se întâmplă, starea lor. Întotdeauna am vorbit cu ei. Problema este că foarte mulți nu înțeleg nici ventilația, nici saturația, nici complicațiile bolii, nici starea în care ajung. Unii dintre ei, din păcate, oricât nu le-ai explica, reacționează așa. Acum în ultima lună s-au intensificat inclusiv amenințările cu moartea. (...) Discutăm acum cu colegul meu care este direct vizat să vedem ce facem, dacă sesizăm poliția. Între timp s-a mai aflat că și un asistent de-al nostru este vizat de niște amenințări. Ar fi aflat și adresa unde locuiește.

Noi ne-am pus întotdeauna numele. Este ușor să afli în era asta unde locuiește un medic. Am înțeles că și la alte spitale s-a întâmplat acest lucru, de aceea atrag atenția, pentru că de la amenințarea verbală până la cea fizică efectivă, nu este un pas atât de mare, totuși. Noi înțelegem că oamenii sunt disperați. Încercăm să fim oameni, dar nu ne este nici nouă ușor.", a declarat Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina din București, într-o intervenție telefonică la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel