Medicii de familie, strigăt de DISPERARE: Întotdeauna am fost DISCRIMINAȚI. Este NEREALIST

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa: Agerpres
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa: Agerpres

Gindrovel Dumitra, vicepreședinte al Societății Naționale de Medicină de Familie, a explicat de ce medicii de familie nu ar putea oferi consultații la domiciliu pacienților COVID.

"Întotdeauna am fost discriminați medicina de familie deoarece avem un statut aparte. Noi nu suntem personal salariat, suntem persoane fizice individuale sau organizații, diverse SRL-uri și avem un contract de prestări servicii cu CNAS. Pentru medicul de familie a fost mereu ceea ce rămâne după ce se plătesc celelalte cheltuieli.

Intenția guvernanților de a amplifica evaluarea la domiciliu în condițiile în care evaluarea înseamnă o consultație, analize de laborator și o radiografie, este imposibil de efectuat chiar de ambulanță, sau chiar de alte servicii care au toate mijloacele la îndemână. Medicina de familie nu are un mijloc de transport, nu are la dispoziție echipamente pentru a putea face față consultației unui pacient cu COVID confirmat.

Pe de altă parte, ieri a fost publicată în media o cifră, că medicii care vor efectua aceste evaluări la domiciliu vor avea 30 de puncte. Punctele astea înseamnă 105 lei, 105 lei înseamnă un combinezon bun. Dacă așa înțelege Guvernul României că să implice medicina de familie, vă rog să mă iertați, dar este complet nerealist. Închipuiți-vă ce ar însemna un medic care iese din cabinet, se duce la domiciliu și iese după aceea în stradă unde trebuie să se decontamineze și să își schimbe echipamentul  pentru a se putea urca într-un mijloc de transport care de obicei este mașina proprie sau chiar mijlocul de transport în comun. Este complet nerealist." a declarat Gindrovel Dumitra în direct la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel