EXCLUSIV  Medicii de familie, implicare în campania de vaccinare. Adrian Wiener, deputat USR-PLUS: Avem probleme. Aceste lucruri se simt

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Adrian Wiener, deputat USR-PLUS, a vorbit despre implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului "Vaccinarea, prezent și viitor".

"În primul rând, avem peste 700 de localități din România care nu au medic de familie, oameni care nu au acces la medic de familie, sunt zone vulnerabile în care nici mediatorii sanitari și nici asistenții comunitari nu sunt suficienți ca să le facă față. Sunt buzunare de populație vulnerabile, unde cred că este marea problemă, nu la cei care constant sau uzual au interfața asta cu medicul de familie.

În rest, sigur, comunicarea directă, informațiile furnizate, oricând există o întrebare, eu cred că medicii de familie din România sunt implicați de mult, de zeci de ani în programul de vaccinare și știu că comunice, să informeze și să obțină un acord al pacienților.

Într-adevăr, avem probleme în zonele vulnerabile care nu au acces la medicina primară (...) și aceste lucruri de simt și cred că ar trebui făcut cât de repede posibil un inventar al principalului necesar măcar de mediatori sanitari și de asistenți medicali comunitari care sunt instrumentele în abordarea unei probleme care este integrată și medicală, și socială. Aici nu e doar o problemă strict medicală", a declarat Adrian Wiener, deputat USR-PLUS, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului "Vaccinarea, prezent și viitor".

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel