Medicii chinezi spun că virusul se transmite prin alimentele congelate

Contactul cu ambalajele de alimente congelate contaminate cu coronavirus ar putea provoca infecții, a anunțat sâmbătă Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), citat de Reuters.

CDC a detectat și izolat coronavirus activ pe ambalaj de cod congelat în timpul eforturilor de depistare a virusului într-un focar raportat săptămâna trecută în orașul Qingdao, a declarat agenția pe site-ul său.

Constatarea sugerează că este posibil ca virusul să fie transmis pe distanțe lungi prin mărfuri înghețate, a spus autoritatea.

Doi locuitori din Qingdao, care au fost diagnosticați inițial ca asimptomatici în septembrie, au adus virusul la un spital în timpul carantinei din cauza dezinfectării insuficiente, ducând la alte 12 infecții legate de spital, au spus autoritățile săptămâna trecută.

Cu toate acestea, cea mai recentă declarație a CDC nu arată dovezi solide că cei doi lucrători din Qingdao au luat virusul de pe ambalaj și apoi au contaminat alimentele pe care l-au manipulat, a spus Jin Dong-Yan, profesor la Universitatea din Hong Kong.

Riscul, unul scăzut

CDC a declarat că nu a fost găsit niciun caz de consumator care să fi contractat virusul prin contactul cu alimente congelate și riscul ca acest lucru să se întâmple rămâne foarte scăzut.

Cu toate acestea, instituția a recomandat lucrătorilor care manipulează, prelucrează și vând produse congelate să evite contactul direct cu produse care ar putea fi poluate.

Personalul nu ar trebui să-și atingă gura sau nasul înainte de a scoate articole de îmbrăcăminte care ar putea fi contaminate fără să se spele pe mâini și ar trebui să facă teste în mod regulat, a spus agenția.

Înainte de ultimele descoperiri ale CDC, s-au găsit urme genetice ale virusului în unele eșantioane prelevate din alimente congelate sau din ambalaje cu alimente, dar cantitatea de virus a fost scăzută și niciun virus viu nu a fost izolat, a spus agenția, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel